Som student og fattiglus er jeg god til å snu på krona og har feks ikke kjøpt meg nye klær siden 90-tallet, føles det som. Sånn sett må man være oppfinnsom i matveien også og jeg vil si min signaturrett er gryterett. Wiki sier ingenting om gryterett men det er vel strengt tatt alt du vil oppi ei gryte, ferdig. Som barn var det pizza eller gryte (stroganoff eller jeger) på lørdager tradisjon så for meg er gryte helgemat nr 1. (Jeg planlegger en fryser photoshoot og den vil komme til å innebære en god del gryter bla. Problemet er vel nå at jeg er flikere til å fryse enn å tine og har sikkert flere år gamle gryter liggende der. Noe jeg må ta tak i på et tidspunkt. Men tilbake til helg og god mat og kos og alt det der.)
Jeg er gira og føler meg oppfinnsom og full av pågangsmot til å kokkelere. Fyller benken med de ingredienser som finnes, begynner å kutte opp, slenger over noe ris, setter på kul musikk, rører og rører, smaker og smaker...mer syre, mer fylde, tenker på alt jeg skulle hatt og prøver å kompansere med det jeg har. Føler meg fornøyd og gleder meg til å slenge meg ned på sofaen med noe Fleksnes og digg gryte snart. Tenker på at bloggen kommer til å handle om alt annet enn mislykka mat slik jeg holder på nå!
Men det er en smak som er litt rar og det er noe som lukter uvant bak all chilien. Jeg har, bank i bordet, aldri vært matforgifta og det sikkert av den grunn at jeg er hyper-nøye bla på datostempling. Så jeg tenker instinktivt på dette nå. Kan det være noe som er gammelt her? Jeg har jo strengt tatt lagd lite mat i det siste... Så jeg sjekker alle glassa og boksene. Ser på datoen på matfløten, 16 mai 2012. Hmmm, d var da veldig lang holdbarhet da, men matfløte er sikkert sånn. Jeg har akkurat tømt kartongen da jeg kommer på at varighet har kanskje noe med åpningsdato å gjøre og leser bakpå...
Jeg føler meg letta over å se maten ligge der i vasken nå fremfor om tre timer når jeg hadde blitt dårlig. Og utseendemessig ser det da vitteligen ut slik det ville gjort om tre timer også... Godt jeg kokte ris som er holdbar helt til 2013...God helg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar